2012. június 13., szerda

"Nyugodt Erő"

Megérkezett Repce baba, kicsi családom legújabb tagja! Repce a Piperkőc kennelben látta meg a napvilágot. Így Katának és Gábornak köszönhetően Ő lett az Egyesületünk legifjabb terápiás kutya tanulója.
Repce egy csodálatos személyiségű drótszőrű magyar vizsla, akit a címben is látható "Nyugodt Erő névvel" illetett Gábor.
Baba korában részt vett a Carmen-stimulációban, hála Kata gondoskodó odaadásának. Valószínű, hogy ennek is köszönhető, hogy hihetetlen tanulási hajlammal van megáldva. Kölyök teszttel választottam a nyolc kiskutya közül őt. Gábor már a teszt előtt megemlítette, hogy szerinte a sárga kislány... Repce lesz a nekünk való. A teszt csak megerősített minket ebben, és valóban: kellően nyugodt, de nem retten meg a kihívásoktól, visszafogottan kíváncsi, határozott, de jól irányítható. Jól motiválható játékkal, élelemmel egyaránt.
Lassan két hete, hogy velünk van, és ezalatt az idő alatt nagyon sokat tanult, és tapasztalt, és persze elragadó természetének köszönhetően mindenki szívébe belopta magát.
Bár egyenlőre nehéz elhinni róla, hogy ő bizony drótos vizsla, erről egyenlőre csak a hátán kallódó néhány hosszabb szőr szár árulkodik, amit büszkén mutogatok, amikor valaki hitetlenkedve nézi drótosságát! :)
Van már neki tudománya is:
- Tökéletesen tud kérni! --- Leül az ember elé, és óóóóriási pupillájú szemekkel szuggerál, hogy célját elérje, ami lehet finom falat, egy játék, kis törődés, vagy csak egyszerűen ölben alvás kívánsága.
- Tud kérésre ülni!
- Tud kérésre feküdni! --- Imád fekve enni a tölthető dummyból, meg fekve inni....
- Tud PACSIT adni! --- Igen... ezt a műveletet kb. 2 perc alatt sajátította el.
- Tud apportozni! --- Apukája Apport Mániás, szóval ez várható volt. :) A teszten is tökéletesen visszahozta a papírgalacsint.

Jelenleg "Öleb"-ként ismerkedik a világgal, jól viseli a zajokat - ismeretlen tárgyakat, nem retten meg semmitől. Nyitott, és kíváncsi. És ami első perctől kezdve megfigyelhető: különlegesen vonzódik az emberekhez.

Repce egyik kedvenc játéka: elhozni a nagy labdát a kúszón keresztül :)

Néhány fotó Repce babáról:
2 hetesen

3 hetesen

5 hetesen

6 hetesen

8 hetesen, a hazafelé vezető úton



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése